Már a magyar forintot is kezeli a PayPal

Vágólapra másolva!
Huszonnégy új pénznemmel köztük a forinttal bővült a PayPal által kezelt fizetőeszközök listája. A szolgáltatás nem csak az új pénzek, hanem a külső fejlesztők felé is nyitni kezdett, így hamarosan érkezhetnek az ügyes fizetős oldalak.
Vágólapra másolva!

Elhárult azok elől az akadály, akik eddig azért nem használták a népszerű webes tranzakciós szolgáltatást, mert csak dollárban vagy euróban volt hajlandó számolni. A PayPal segítségével már forintban is kényelmesen átutalhatunk egészen kis összegeket, amelyeket a hagyományos bankok nem, vagy csak értelmetlenül nagy költségek árán kezelnek. A szolgáltatás elsősorban az online szolgáltatások, letöltések, adományok kifizetésénél vált népszerű, de mivel a banki tranzakciós díjakat is meg lehet spórolni vele, az e-kereskedelemben is népszerű.

A pénznevek bájos ismétlődését mutatja, hogy az eBay tulajdonában levő fizetős szolgáltatással mostantól kezdve négyfajta koronában (cseh, svéd, dán és norvég), hétfajta dollárban (amerikai, ausztrál, kanadai, hongkongi, szingapúri, tajvani és új-zélandi) és kétfajta (mexikói és fülöp-szigeteki) pezóban lehet fizetni. Az egzotikusabb pénznemek között a forint mellett a brazil reált, a thai bahtot, illetve közvetlen szomszédaink fizetőeszközeit találjuk meg.

A rendszerbe bekerült új pénznemeket a PayPal X Innovate konferencián jelentették be. Ezzel egyidőben azt is nyilvánosságra hozták, hogy a fizetési szolgáltató nyitni fog a külső fejlesztők felé.

A PayPal technológiáját használó ötletek között már most akadnak érdekes próbálkozások. Az Expensure.com például a lakótársak közös költségeinek elosztásában és rendezésében próbál segíteni, felületet adva a különböző számlák elosztásának. Az Expensure felületéről ráadásul közvetlenül át is lehet utalgatni a különböző tartozásokat, még a PayPal oldalára sem kell továbbmenni.