Tajvanon nyit kutatóközpontot a Microsoft

Vágólapra másolva!
A redmondi szoftvercég 9,5 milliárd dollárt tervez kutatási és fejlesztési projektekre fordítani 2010-ben, amelynek jelentős részéből számítási felhő (cloud computing) technológiai fejlesztéseket finanszíroz majd - jelentette be Steve Ballmer vezérigazgató szerdán.
Vágólapra másolva!

A Microsoft szándéknyilatkozatot írt alá a tajvani kormánnyal egy számítási felhő kutató központ létesítéséről a szigetországban. A Microsoft és a tajvani gazdasági minisztérium közös erővel "Software and Services Excellence Center" néven kutató központot hoz létre még az idei év vége előtt.

A Microsoft szerint a közös vállalkozás helyi elektronikai berendezés gyártókat segít majd számítási felhő technológiával kapcsolatos eszközök és szolgáltatások kifejlesztésében.

A számítási felhő technológia a felhasználó saját számítógépén fizikailag nem tárolt, hanem internetes szervereken tárolt és interneten keresztül elérhető ún. "virtuális felhőkben" elhelyezett adatállományokkal való feladatvégzést tesz lehetővé.

A tajvani Quanta Computer Inc., árbevétel alapján a világ legnagyobb OEM laptopgyártó vállalata még októberben jelentette be, hogy a számítási felhő technológiai igényeknek megfelelő szerverek kifejlesztésére és gyártására összpontosítja erőfeszítéseit az elkövetkező években.

A Microsoft szándéknyilatkozatot írt alá a forgalom alapján legnagyobb tajvani távközlési szolgáltatóval, a Chunghwa Telecom Co. vállalattal online Microsoft szoftverek rendelkezésre bocsátásáról a Chunghwa ügyfeleinek, valamint a Windows Azure operációs rendszer átadásáról a Chunghwa Telecom számítási felhő alkalmazásai számára.