A Facebook miatt úszta meg a börtönt

Vágólapra másolva!
A New York-i hatóságok a facebookos státuszüzenetének köszönhetően engedtek szabadon egy rablás gyanújával letartóztatott fiatalt.
Vágólapra másolva!

A 19 éves Rodney Bradford egy október 17-én, 11 óra 49 perckor a közösségi oldalon hagyott üzenetének köszönhette, hogy a bíróság ejtette ellene a vádat - írja a Mashable. A fiatalembert egy utcai rablótámadás miatt vették őrizetbe a rendőrök Brooklynban, és vádat is emeltek ellene az ügyben. Miután Bradford arra hivatkozott, hogy a bűncselekmény időpontjában apja lakásában tartózkodott, és ezt a facebookos üzenettel tudja igazolni, az ügyész beidézte a közösségi oldal képviselőit.

A Facebook a bíróságnak hivatalosan is igazolta, hogy a szóban forgó státuszüzenetet valóban Bradley apjának számítógépéről írták, így azután felmentették a fiatalt. A közösségi oldal most először szolgáltatott elfogadott alibit valakinek, ami azonban vissza is üthet, a bűnözők ugyanis tudatosan használhatják fel a szájtot a hatóságok megtévesztésére akár úgy is, hogy odaadják valakinek a belépési jelszavukat.

A Facebook mindeddig csak börtönbe juttatott embereket, nem pedig onnan ki: egy betörő a tett helyszínéről jelentkezett be, hogy megnézze az üzeneteit, csaló is bukott már le a szájton, októberben pedig egy amerikai nőt tartóztattak le azért, mert a közösségi oldalon keresztül való "megbökéssel" (vicces facebookos üzenet) sértett meg egy távoltartási végzést.