Nem félti az e-mailt a Gmail atyja

Vágólapra másolva!
Nem kell félnie azoknak, akik a Google Wave idegen - és viszonylag lassú - felülete helyett szívesebben nézik jól megszokott e-mail fiókjukat. A Gmail atyja szerint a levelezés sosem tűnik el, hamarabb ölnek meg mindenkit az öntudatra ébredt robotok - adta hírül a Tpservice blog.
Vágólapra másolva!

A váratlan, gyilkos robotokat is tartalmazó nyilatkozatra a San Francisco-i RealTime Crunch konferencián került sor, ahol a TechCrunch két újságírója, a közösségi oldalak és csevegőszolgáltatások információit szűrő Threadsy főnöke Rob Goldman és Paul Buchheit, a Gmail atyja és a Friendfeed alapítója. A Tpservice tudósítása szerint az asztal körül ülők egyetértettek abban, hogy korai még az e-mailtől búcsúzni. Az új szolgáltatások kitágíthatják a kommunikációs teret, de még nem tudunk felhagyni a levelezéssel.

Az új kommunikációs szolgáltatások egy része közvetlenül is támaszkodik a levelezésre. A Facebook és a Twitter e-mailben jelzi a felhasználónak, ha új ismerőse jelölte be, vagy ha új ember kattintott a profilján a követés gombra. Még a különböző üzenetküldők integrálásán dolgozó Threadsy alapítója is úgy gondolja, hogy az e-mail értesítést megszokták az emberek, nehéz lecserélni.

Forrás: [origo]

Wave: többet tud az e-mailnél, mégse fogja legyőzni

A közönség Google Wave-re vonatkozó kérdésére Erick Schoenfeld azt válaszolta, hogy nehéz volt megszoknia az új szolgáltatást, ami nem küldött levelet, ha hozzáadták egy új hullámhoz. A Gmail atyja nevetve vallotta be, ogy még el sem jutott addig, hogy megnézze a Wave-t. A meghívó ott ül a postafiókjában, de nem siet vele. Buchheit szerint a Wave se az e-mailt, se a Twittert, se a Facebookot nem fogja leváltani. Inkább a közösen végzett munkának lehet az eszköze a Google újdonsága, ha egyszer igazán kényelmessé teszik.

A jelenleg a Facebooknál dolgozó Buchheit szerint a jövőben az e-mail és az egyéb szolgáltatásból érkező üzenetek egyre jobban egymásra rétegződnek. A Threadsy-t fejleszőt Goldman szerint az üzenetek kontextusa, illetve a minden szövegben való keresés a következő nagy lépés a szolgáltatása számára.