Színesebbre festik a Google-t

Vágólapra másolva!
A webkeresőn új, színes ikonok jelennek majd meg, hogy áttekinthetőbbé tegyék a különböző típusú találatokat.
Vágólapra másolva!

A Google az elmúlt egy hétben kezdett bele az új, színesebb keresőoldal tesztelésének, amelyet egyelőre csak a felhasználók kisebb része érhet el - írja a CNet. A szájton a legfontosabb változás az lesz, hogy a bal oldali hasábban színes ikonok jelezik majd a lekérhető különböző típusú keresési találatokat, így a híreket, képeket, videókat, blogokat, térképeket és így tovább, amit eddig fehér alapon kék linkekkel lehetett váltogatni a fölső vízszintes sorban.

A bal oldalsávban a kategóriák alatt további keresési eszközöket lehet elérni, és a felső keresőmezőben is van egy apró újítás: a Search gomb szürkéről kékre változott.

Forrás: Gizmodo

A keresőcég a szájt kiszínezésével a különböző típusú keresési találatokat próbálja átláthatóbbá tenni - nyilatkozta a CNetnek Marissa Meyer, a Google cég webkeresőkért és felhasználói élményért felelős alelnöke. Az változtatások emellett a Google riválisai, a Bing és a Yahoo által bevezetett elrendezésre emlékeztetnek, és szakítanak a Google eddigi, minimalista hagyományaival.

A webkereső védjegyévé vált egyszerű weboldal egyébként nem tudatos tervezés eredménye, a cég alapítói, Larry Page és Sergey Brin egész egyszerűen nem voltak annyira jó webdedignerek, hogy a minimalista kezdőlapot bármivel is kidekorálják - ezért egyszerűen így maradt. Most azonban úgy tűnik, a használhatóság érdekében a szájt némileg megváltozik majd.