Kódot lopott a Microsoft

Vágólapra másolva!
A szoftvercég beismerte, hogy kínai közösségi weboldalában a Plurk nevű mikroblog-szájtról származó kódot használtak fel. Az oldalt egyébként egy külsős beszállító készítette a Microsoft számára.
Vágólapra másolva!

A Microsoft novemberben indította el MSN Juku nevű oldalát, amely leginkább a Twitterhez hasonló mikroblog szolgáltatás. Később bloggerek és tajvani felhasználók hívták fel a kanadai Plurk cég figyelmét arra, hogy a szájt alapjául szolgáló szoftverkód jelentős részét szájtjukról másolták le az oldal készítői - írja a BBC. A mikroblog-szolgáltató adatai szerint a Plurk alapjául szolgáló kódok mintegy 80 százalékát nyúlták le a Microsoftnak bedolgozó fejlesztők. Mint a vizsgálatok nyomán kiderült, nem csupán a szájt kinézete emlékeztet a Plurkre, kiderült, hogy a használt adatstruktúra is megegyezett

A Microsoft elismerte felelősségét, és a történtek kapcsán a kanadai mikroblog oldal működtetőinek elnézését kérte. A szoftvercégnek később a külsős beszállító is beismerte a kódlopás tényét, a vállalat pedig közölte, nem állt szándékukban a kódlopás, mivel maguk is tiszteletben tartják a szellemi tulajdonokat, így közvetlenül fel fogják venni a Plurkkel a kapcsolatot, hogy rendezzék a vitás helyzetet.