2009 legtöbbet lopott játékai

Vágólapra másolva!
A Modern Warfare 2 című lövöldözős játék kalózverzióját töltötték le a legtöbben világszerte, de a Sims 3 és a Need for Speed új része is előkelő helyen végzett a TorrentFreak letöltőblog warez-toplistáján.
Vágólapra másolva!

Az ismert szájt éves statisztikát készített a Bittorrent technológiát használó ismert külföldi letöltőoldalakon elérhető játékokról, és toplistát állított fel ezekből a letöltések száma alapján.

A PC-sek kedvencei

Ebből kiderül, hogy a PC-s játékokat warezolók körében az utóbbi évek egyik legjobb háborús-lövöldözős játéka, a csupán novemberben megjelent Call of Duty: Modern Warfare 2 című játék végzett az élen 4,1 millió letöltéssel.
A második helyen a nyáron debütált Sims 3 életszimulátor található 3,2 milliós letöltési számmal, a harmadik helyre pedig a gyilkolászós Prototype (2,3 millió letöltés), a Need For Speed Shift (2,1 millió letöltés), illetve a Street Fighter IV (1,8 millió letöltés) futott be.

Az xboxos warezlista

A Torrentfreak számai szerint a kalózchippel felszerelt, így másolt játékok futtatására is alkalmassá tett Xbox 360 konzolok tulajdonosai körében ugyan csak a legújabb Call of Duty volt a legnépszerűbb, ám ezt a verziót már csupán 970 ezer példányban töltötték le a netről. A Microsoft konzolján játszók körében a Street Fighter IV, a Prototype, a Dirt 2 raliszimulátor és a UFC 2009 Undisputed ketrecharcos játék volt menő illegális példányban.


CoD: Modern Warfare 2: a kalózok kedvence



Wii-re Mariót és sportot töltenek le

Mivel a rivális PlayStation 3 konzolhoz gyakorlatilag nem létezik másolt játékok futtatására szolgáló megoldás, e kategóriát nem is vizsgálták a letöltős bloggerek. Viszont a Nintendo Wii esetében a legtöbben a New Super Mario Bros programot töltötték le a legtöbben (1,1 millióan), ezek mellett a bokszolós Punch-Out, a Wii Sport Resort sportjáték, illetve a House of the Dead: Overkill zombigyilkolós szoftver volt népszerű a kalózok körében.