Egy napig Mr. Bean volt a Spanyolország elnöke

Vágólapra másolva!
Mr. Bean fejére cserélte ki az aktuális spanyol miniszterelnök portréját egy ismeretlen támadó az ország európai uniós elnökségéről szóló információs weboldalon - adta hírül a BBC.
Vágólapra másolva!

Nagyon meglepődhettek a www.eu2010.es oldalt meglátogatók hétfőn: a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) színeiben kormányzó José Luis Rodríguez Zapatero helyett ugyanis az ismert angol humorista, Mr. Bean mosolygott a látogatókra.

A kormány szóvivője szerint az oldalt nem törték fel, a támadó a weblapról készített képernyőfotóra montírozta rá a miniszterelnök fejét. A kép megjelenítését a cross site scripting nevű technikával, és az oldal egy hibájának kihasználásával tette. Akármilyen módszert is használt az ismeretlen hacker, a látogatók többségét hétfőn az angol humorista köszöntötte a weboldalon.

Forrás: AFP

Zapatero és Rowan Atkinson: a hasonlóság tagadhatatlan

A kormányfő és a komikus összemosása nem számít új ötletnek Spanyolországban. Korábban egyik számában még az El Pais országos napilap is jelentetett meg ilyen tartalmú karikatúrát egy, a miniszterelnök kormányzását kritizáló cikk mellett.

A eu2010.es webcím jelenleg nem elérhető, így sem a hacker munkáját, sem az eredeti tartalmat nem lehet megnézni.