Mikrobloggal bővülhet a Gmail

Vágólapra másolva!
A Twitter és a Facebook riválisát jelentheti be a Google a Wall Street Journal értesülései szerint. A cég levelezőjébe beépülő funkció a státuszüzenet frissítése mellett linkek és képek gyors megosztását is támogatná.
Vágólapra másolva!

Megjegyezheti a Gmail a beírt státuszüzenetetket, egysoros poénokat, találó idézeteteket. A fejlesztéssel a Google levelezője ugyanazt fogja tudni, mint a Twitter, vagy mint a hazai felhasználók közt rendkívül népszerű Tumblr mikroblog. A változás apróság - státuszüzeneteteket eddig is tudott a levelező, csak nem jegyezte meg a változásokat - ám óriási hatással lehet arra, hogyan használjuk a Gmailt.

A megosztási lehetőségekkel, illetve a különböző státuszüzenetek megőrzésével nem lesz egyedül a piacon a Google. A Yahoo 2009 augusztusában épített be hasonló lehetőséget saját levelezőszolgáltatásába.

A Wall Street Journal szerint az új funkcióra nem kell sokat várni, még a héten bejelentheti a Google. A Business Insider tippje szerint a Google szolgáltatása képes lesz a beírt szövegeket átküldeni a Twitterre és a Facebookra is. Ez a megoldás megkönnyítené az induláshoz szükséges felhasználószám megszerzését is.