Ötletbörze a Startupversenyen

Vágólapra másolva!
Már csak egy hét és kiderül, hogy a magyar gazdaság nagyágyúi milyen informatikai fejlesztés mellé teszik le a voksukat. A Web 2.0 Symposium: BarCamp Budapest konferencián nyilvánosan értékelik a startup cégeknek meghirdetett versenyt. A Budapest Bank Startupversenyre több tucatnyi cég írt pályázatot, az előminősítés után a hat legjobb kerül a zsűri és a nyilvánosság elé. Emellett a konferencián az idén is számos újdonságot mutatnak be a web2 világából, és ahogy eddig is, a résztvevők szavazhatják meg a végleges programot.
Vágólapra másolva!

Még szigorú titok övezi, hogy a magyar informatikai fejlesztők merre indulnak a 21. század második évtizedében, de az már biztos, hogy ötletekben nincs hiány. A Budapest Bank Startup versenyére több tucatnyi innovációs elképzeléssel pályáztak. Az előválogatás után a hat legjobbat értékeli a zsűri. A nyilvános bírálat hasznos lehet azoknak is, akik most nem versenyeznek, mert kiderül, hogy a gazdasági szakemberek milyen szempontok alapján döntenek egy-egy innováció értékéről, akár sorsáról. A zsűri tagjai - Bojár Gábor, Gyulai Zoltán, Jaksity György, Pukler Gábor, Siklósi Zoltán, Simó György, Straub Elek - maguk is jól ismert befektetők, illetve csúcsvezetők.

A konferencia többi programja is kiemelkedő szakmai érdeklődésre tarthat számot. Előad többek között a TechCrunch Europe szerkesztője, Mike Butcher, aki az elmúlt években felkerült Anglia leginnovatívabb személyiségeinek toplistájára, és szinte már hagyományként Chris Mattheisen, a Magyar Telekom Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

A vállalkozó kedvű jelentkezők maguk is tarthatnak előadást vagy felvethetnek témákat. Az előadások végleges rendjét azonban csak március 6-án ismertetik a szervezők, mert a konferencia közösségi oldalán a regisztrált látogatók szavazatai döntik el, hogy melyik bemutató kerül a nagyterembe, vagy éppen egy 10 fős kis asztalhoz.

Ma már nyilvánvaló tény, hogy a web2 a magyar médiapiacon is sikerrel áttört, elsősorban az iwiw és más közösségi oldalak hódításának eredményeként. Ennek következményeként a konferencián is egyre több jelentős médium (origo.hu, Nol.hu, Index.hu, Figyelő Online, Nemzeti Sport) mutatja be koncepcióját az online közösségek minél hatékonyabb kiszolgálásával kapcsolatban.

Bár az utóbbi években kevés hazai innovációból lett világszenzáció, sokak az internetben, az informatikában látják a hazai fejlesztők, feltalálók kiugrási esélyét. A konferencia szervezői ezért bíznak abban, hogy az esemény hozzájárulhat ahhoz, hogy az évtized végére a magyar informatika világsikerekkel büszkélkedhessen.

Az Origo Zrt. a Web 2.0 Symposium főtámogatója.