Egyre nagyobb a gyűlölet az interneten

Vágólapra másolva!
Egyre több szélsőséges csoport képviselteti magát a Facebookon, a Twitteren, a YouTube-on és más közösségi oldalakon, tavalyhoz képest a rasszista, vagy terrorizmust támogató tartalmak aránya húsz százalékkal emelkedett - derül ki a Simon Wiesenthal Központ jelentéséből.
Vágólapra másolva!

A híres nácivadász nevét viselő központ évente CD-n kiadott "digitális gyűlöletriportjából" kiderül, a közösségi oldalakon húsz százalékkal növekedett az egy évvel korábbi állapothoz képest a szélsőséges tartalmak aránya. A tanulmány elkészítői összesen 11 500 darab olyan honlapot, közösségi oldalon lévő csoportot, fórumot, Twitter vagy egyéb bejegyzést regisztráltak vizsgálataik során, amelyek tartalma alkalmas volt gyűlöletkeltésre.

Emellett egyéb, társadalomra káros hatással bíró tartalmakat is találtak, melyek közé például abomba készítésének módját taglaló videók, illetve rasszista játékprogramok szolgálnak - ezek egyikében a haiti menekülteket kellett virtuálisan lebombáznia, egy másikban melegeket kellett lelőnie a játékosnak. A játékkokkal a fiatalokat célozzák a szélsőségesek az interneten keresztül a tanulmány szerint. A terroristacsoportok ráadásul egyre inkább olyan kampányt folytatnak a világhálón, amely a magányos farkasként munkálkodó, nem pedig csoportosuló, ezáltal könnyen lenyomozható tagokat