Új vezetőt keresnek a magyar Google-hoz

Vágólapra másolva!
Az internetes vállalat meghirdette budapesti kirendeltségének vezető pozícióját, ahonnan januárban távozott Peresztegi Zoltán, vagy, ahogy nem hivatalosan sokan nevezték, Mr. Google Hungary.
Vágólapra másolva!

A Google hazai irodájának vezetője a Country Manager pozíciót töltheti majd be, ami azt jelenti, hogy a vállalat értékesítési, marketing- és üzletfejlesztési feladataiért felel. Ebbe beletartozik az ügyfelekkel és a szakmai szereplőkkel, így ügynökségekkel, keresőmarketing-szakemberekkel való kapcsolattartás is. Ami persze ennél vonzóbb lehetőség, a hazai képviselet vezetője egyben a Google hazai nagykövete is, "Mr. Google", aki a cég arca és fő reprezentánsa idehaza. Az internetes vállalat már Peresztegi távozása után bejelentette, hogy keresik a vezető utódját, de az állást csak most hirdették meg.

Bár sokan szeretnék, ha máshogy lenne, a Google nem rendelkezik fejlesztőközponttal, vagy jelentősebb regionális bázissal Magyarországon: a cég itteni emberei elsősorban értékesítők, akik pénzt termelnek az online hirdetések értékesítésével.

Peresztegi Zoltán hivatalosan 2007 januárjától volt a Google magyar képviseletének vezetője, aki egyedül kezdte meg a munkát, mint a cég első hazai alkalmazottja, majd 2008-ban és 2009-ben két-két újabb szakemberrel bővült a stáb. A Google előtt Peresztegi stratégiai kommunikációs menedzseri pozíciót töltött be a T-Mobile-nál, ahol a márka piaci pozicionálása, fejlesztése tartozott hozzá, ezt megelőzően az HBO-nál dolgozott marketing és PR vezető pozícióban.

Az álláshirdetés szövege szerint a Google tapasztalt menedzsert keres a Country Manager pozícióba, aki nem csak ismeri a hazai online médiapiacot, de már dolgozott a Fortune 1000-es listáján szereplő cégekkel. A képviselet vezetője mellett jelenleg regionális kommunikációs vezetőt is keres a vállalat, aki szintén a budapesti irodában dolgozik majd.