Háromszázezer forintos tartozás a FarmVille-en

Vágólapra másolva!
Közel háromszázezer forintnyi tartozást hozott össze egy 12 éves brit fiú, aki a saját zsebpénze után édesanyja hitelkártyáját használta a Facebook közösségi portálon található, FarmVille nevű játékban létező virtuális farmja csinosítására.
Vágólapra másolva!

Bár a FarmVille nevű közösségi mezőgazdasági szimulációs játék ingyenes, a játékosok a gyorsabb előrejutás érdekében valódi pénzt válthatnak a játékban használt virtuális fizetőeszközre, hogy így gyarapítsák játékbeli farmjukat. A túlköltekező fiú elsőként a saját 288 fontnyi zsebpénzét költötte el, majd édesanyja hitelkártyáját kölcsönvéve további 625 fontot fordított a terméshozam növelésére és egyéb virtuális földművelő eszközök beszerzésére.

A játékot fejlesztő Zynga a pénzt nem adja vissza, mert a fiú is azon a címen lakik, amelyen a hitelkártyát regisztrálták. A kártyatárság viszont csak akkor fizethetné vissza a kifogásolt összeget, ha az anya a rendőrségen feljelentené a fiát - olvasható a The Daily Telegraph online kiadásában. A játékra költhető néhánydolláros mikrofizetésekből a Farmville fejlesztőjének egyébként annyi bevétele származik, hogy a szoftvercég piaci értékét ma már több mint 5 milliárd dollárra (974 milliárd forintra) becsülik.

A tavaly júniusban indult játékot becslések szerint világszerte 80 millióan játsszák, a kitartóbbak közül mintegy 30 millióan napi rendszerességgel művelik a közösségi portálon található földjeiket.