Aludni küldi az ifjú játékosokat a koreai kormány

Vágólapra másolva!
Az illetékes dél-koreai minisztérium rendelkezése értelmében a gyerekkorú felhasználók éjjel automatikusan ki kell jelentkeztetniük az online videojátékokból az üzemeltetőknek, hogy a fiatalok ne a képernyő előtt gubbasszanak hajnalig pihenés helyett.
Vágólapra másolva!

Az intézkedések célja az, hogy visszaszorítsák a dél-koreai fiatalok körében egyre jobban teret nyerő videojáték-függést. A kulturális, sport és turisztikai minisztérium rendelkezései szerint az online szerepjátékok (MMO) üzemeltetőinek a gyermekkorú játékosokat éjfélkor ki kell léptessék rendszereikből, ezzel akadályozva meg, hogy a gyerekek akár hajnalig videojátékozzanak pihenés helyett - írja a The Korea Herald. A fiatal játékosok elérését mindennap hat órán át blokkolják majd az üzemeltetők, és három intervallumból választhatnak: éjféltől reggel hatig, éjjel egytől reggel hétig, vagy éjjel kettőtől reggel nyolc óráig.

Emellett egy, az internetkapcsolatot lassító automatikát is életbe léptetnek az online játékokat szolgáltatók, ez akkor aktiválódik, ha egy fiatalkorú felhasználó egyszerre sok időt tölt bejelentkezve a rendszerbe - ezt a megoldást összesen 19 helyi online szerepjátékban fogjájk bevezetni. Ezek egyébként a dél-koreai online játékok piacának közel nyolcvan százalékát fedi le.

Ugyanakkor a rendelkezéseket kritizálók szerint a gyerekek viszonylag egyszerűen kijátszhatják majd a korlátozásokat, bár a szaktárca közlése szerint a jövőben az online játékra a gyerekek csak a szülők személyi számával regisztrálhatnak majd. Egyes játékkészítők viszont úgy gondolják, a korlátozást túl sok online játékra kötelezték, pedig az ilyen jellegű függés elsősorban az MMORPG-kre, vagyis az online szerepjátékokra jellemző, amelyek világában a játékosok hetek, hónapok "munkájával" juthat előre. Az országban nemrég egy olyan esetre derült fény, amely során a játékfüggő szülők olyannyira nem törődtek kisbabájukkal, hogy az végül éhenhalt.