Veszélyben az Internet Explorer trónja

Vágólapra másolva!
Statisztikák szerint hatvan százalék alá esett az Internet Explorer (IE) böngésző piaci részesedése áprilisban, míg a rivális alternatív browsereket egyre többen használják.
Vágólapra másolva!

Az Internet Explorer részesedése utoljára 1999 tájékán volt ilyen alacsony, a Windowsokba beépített böngészőt 2002-2004 között használták a legtöbben, ekkor mintegy 95 százalékot tett ki, azóta azonban folyamatosan csökken. A Net Applications internetforgalmi statisztikái szerint áprilisban tizenegy év után először csökkent 60 százalék alá (59,95 százalékra)az Internet Explorer piaci részesedése.

Elpártolnak a felhasználók az Explorertől

Az IE-t tavaly ilyenkor még jóval több felhasználó választotta, 2009 áprilisában még 67,77 százalékuk böngészte ezzel a világhálót, míg idén márciusban még 60,65 százalékos aránnyal bírt. A CNet beszámolója szerint tavaly januárban csökkent a Microsoft szoftverének piaci részesedése 70 százalék alá, azaz durván 15 hónap alatt a felhasználók újabb tíz százaléka pártolt el az Explorertől.

Forrás: [origo]
Kipróbáltuk az összes böngészőt, olvassa el, melyiket érdemes választania!

Jönnek fel az alternatívok

Miközben az Internet Explorer részesedése csökken, a Google Chrome-é és a Mozilla Firefoxé emelkedik: előbbit már a netezők 6,73 százaléka használja, az utóbbit pedig már 24,59 százalék választja. Ráadásul az alternatív böngészők népszerűsítését az európai, Windowst futtató gépeken egy olyan böngészőválasztó képernyő is segíti, amelynek bevezetésére az EU kötelezte a Microsoftot. Ez frissítésként töltődik le a PC-re, és azokon a számítógépeken, amelyeken az Internet Explorert állították be alapértelmezett browsernek, alternatív szoftverek letöltését.