Vágólapra másolva!
Védjegyoltalmi viták miatt korábban Nagy-Britanniában a www.gmail.com helyett googlemail.com címen lehetett elérni a Google levelezőszolgáltatását, mostantól azonban újra eredeti nevét viseli a szolgáltatás.
Vágólapra másolva!

A levelező 2005-ben a szigetországban is Gmail néven indult el, ám egy International Investment Research (IIR) nevű céggel jogvitába keveredett a Google, ez a társaság ugyanis már korábban levédette ezt a nevet. Akkor a keresőcég úgy nyilatkozott, hogy az IIR túl sokat kért volna a társaságtól a Gmail név használatáért, ezért a brit ip-címekről érkező felhasználóknak a gmail.com helyett a googlemail.com címet kellett használniuk eddig a szolgáltatás használatához.

A brit Gmailre elsők közt regisztrálók - a szolgáltatás kezdetben meghívásos rendszerben működött - még @gmail.com-os címhez juthattak, ám a később csatlakozóknak @googlemail.com-ra végződő e-mail-címeket regisztrált a társaság. A mostani megegyezés részleteiről sem a Google, sem pedig az IIR nem közölt részleteket, mindenesetre most már a britek, illetve az Angliába látogató turisták is a megszokott címen érhetik el a szolgáltatást.