Szoftverhiba miatt lettek népszerűbbek twitterezők

Vágólapra másolva!
A Twitter mikroblog-szolgáltatás szoftverhibája miatt sokan úgy növelhették népszerűségüket, hogy híres személyiségeket adtak hozzá az érintettek tudta nélkül követőik, azaz a bejegyzéseiket olvasók táborához, ezzel pedig úgy tűnhetett, hogy a sztárok maguk iratkoztak fel egy-egy átlagfelhasználó üzeneteire.
Vágólapra másolva!

A hibát - amelyről egyelőre még nem tudni, hogy mióta létezett - már sikerült kijavítani. A twitterezők a rendszerfrissítésből mindössze annyit vehettek észre, hogy egy órán át senkinek sem voltak követői. A szoftverhibával a közösségi oldal használói közül sokan olyan színben tűnhettek fel, mintha bejegyzéseiket sztárok is olvasnák.

A legnépszerűbb "kényszerített" követő Lady Gaga volt. Az extravagáns énekesnőt az üzenetbeviteli felületbe bepötyögött accept@ladygaga paranccsal fel lehetett venni a követők listájára. A Twitteren normális esetben csak az adott felhasználó dönthetné el, hogy kit akar és kit nem akar követni. Egyelőre az üzemeltetők sem tudják kibogozni, hogy ezzel a csalással kik és hány követőt szereztek, ezért mindenkinek azt javasolják: ellenőrizzék, kik szerepelnek a követett felhasználók között, és töröljék azokat, akiket nem maguk jelöltek be.