Focivébé az interneten és mobilon

Vágólapra másolva!
Androidon és iPhone-on is értesülhetünk a meccsek eseményeiről, a munkahelyükön ülők netrádión hallgathatják a közvetítést, az iWiW-ezők pedig még iPodot is nyerhetnek, ha jól tippelik meg a vébé nyerteseit.
Vágólapra másolva!

A futball-világbajnokságra a Google is készült, az eseményhez kapcsolódó fontosabb keresőszavakra adott találai lista elején a csoportbeosztás, és az aznapi meccsek kezdési időpontjai láthatóak, csak ez alatt sorakoznak a valódi találatok. Az információs modult az iGoogle kezdőoldalra is be lehet illeszteni, az a verzió már gólarányokat is számol, és híreket is mutat a sport világából.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A Google találati oldala is focival keződik

A cég másik látványos húzása a Google Föld nevű virtuális földgömb kibővítése volt a Dél-afrikai Köztársaság stadionjainak három dimenziós modelljeivel. Az összes futballpályát tartalmazó, Earth-ben végigjárható körutat itt lehet letölteni.

Okostelefonon is lehet követni a focivébét

Általános szabálynak tűnik, hogy amelyik készüléken lehet követni a vébét, arra már megjelentek a célprogramok. Az iPhone tulajdonosok valószínűleg a Sanoma ingyenes FociVB alkalmazásával járnak a legjobban, ami a legfrissebb eredményeket, híreket és a meccsek élő közvetítését varázsolja az Apple gyártmányú telefonokra.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A csoportok állását is meg lehet nézni iPhone-on

Hazai fejlesztésű androidos vébéfigyelő alkalmazást nem találtunk. Aggódniuk azonban a Google mobil operációs rendszerét futtató telefonok gazdáinak sem kell. Az ingyenes World DroidCup alkalmazást telepítve részletes statisztikákat, percenként frissített szöveges közvetítést, és a csoportok állását is figyelemmel követhetjük.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A World DroidCup csak angol nyelven beszél, a közvetítéseket is ezen a nyelven olvashatjuk.

Webrádión és webtévén is közvetítik a meccseket

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A magyar kommentárral közvetített mérkőzéseket a Telesport.hu megfelelő aloldalán, vagy az Európai Köztelevíziók Szövetsége (EBU) weboldalán oldalon lehet nézni, utóbbin a bal alsó sarokban (Channel navigator) a TV Channels 01-12 menüben találjuk az M1 streamjét. Ugyanezt a streamet veszi át online laptársunk, az Index.hu is, és az EBU-nál csak magyar IP-címről lehet nézni.

Mivel a meccsek nagy része munkaidőben lesz, ezért az [origo] rádiós közvetítéssel készült a sporteseményre. A szakkommentátorok és hírességek által közvetített meccsekbe való belehallgatás mellett a rajongók maguk is indíthatnak majd csatornákat. A mikrofonok mögött többek között Hajdú B. István, TV2 Bajnokok Ligája mérkőzéseinek kommentátora, Mucsi Zoltán és Hajdú Steve színművészek, és Bárdos András is megfordul majd.

Az [origo] rádiójának hallgatásához csupán böngésző és Flash-plugin szükséges, a saját rádióműsor indításához pedig egy PC-re csatlakoztatott mikrofon szükséges ezen felül.

A T-Home TV-n meccs közben is lehet tájékozódni

Akinek IPTV-je van, nemcsak hogy meg tudja állítani a meccset, amíg szabadulna a felhalmozódott sörök keltette nyomástól, hanem a képernyőn látható, távirányítóval vezérelhető interaktív vébés funkciókkal is szórakoztathatja magát. A csapatok, helyszínek részletes leírása mellett tájékozódhat a csoportok menetrendjéről, az eredményekről, a csoportkörök pillanatnyi állásáról, a kedvenc csapatok körüli hírekről, egyszóval minden szükséges és szükségtelen információról, ami a vébé teljeskörű átéléséhez szükséges - mindezt úgy, hogy egyetlen további kütyüre sincs szüksége meccsnézés közben. A T-Home Góltotón a bevált jóslatok büszkesége mellett értékes nyereményekhez is juthat, kérhet képernyős figyelmeztetést az egyes mérkőzések kezdési időpontjára, s ami talán a legfontosabb, a Videotékában ingyen újranézheti az összes meccset, így véletlenül sem marad le egyetlen fontos gólról sem.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Foci az iWiWen

A legfrissebb híreket, legjobb gólokat nem a közösségi oldalakon keresik a focirajongók. Játszani viszont mindenki szokott a netes és valódi ismerőseivel. Az iWiW fogadós játékában először egy csapatot kell választani, majd pedig meg lehet tippelni a következő meccsek végeredményét.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

IPodot nyerhetnek a jól tippelők az iWiWen

A jó tippekért pontok járnak, ha pedig a választott csapatunk játszik nyertes mérkőzést, akkor bónuszt is kaphatunk. A vébé végén az iWiW legjobban tippelő felhasználója focilabdát és iPod Touch készüléket nyer.

Az iWiW közösségi portált az [origo] kiadója, az Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. üzemelteti.