Vágólapra másolva!
Megjelent a csaknem minden számítógépen megtalálható böngészőkiegészítő, a Flash legújabb verziója: a 10.1-es változatot azért érdemes telepíteni, mert sokat jobb minőségűvé válik vele a webes videók lejátszása.
Vágólapra másolva!

Az Adobe Flash 10.1-es verziójából már jó ideje elérhetők voltak béta verziók, pénteken azonban végre a végleges kiadás is letölthetővé vált.

Az új Flash legfontosabb extrája, hogy kihasználja a grafikus kártya videogyorsító képességeit, ezáltal a honlapokba ágyazott videók gyengébb teljesítményű számítógépen sem fognak szaggatni, még HD-felbontásban sem. Ez annak köszönhető, hogy a videogyorsítás révén a grafikus kártya tehermentesíti a processzort, így a lejátszás folyamatos lesz. A Flash jelenleg az Nvidia GeForce és Ion lapkákat, az AMD Radeon HD és a Broadcom Crystal HD kártyáit, illetve az Intel négyezres sorozatú integrált grafikus kártyáit támogatja, ezeken tudja aktiválni a hardveres gyorsítást.

Innen töltheti le a Flash új verzióját

Próbáink során a 10-es Flashhez képest a lejátszás valóban folyamatosabb lett egy Intel lapkás notebookon. Ha valaki maga is ki szeretné ezt próbálni, érdemes megnyitnia a fenti játékbemutató videót előbb a régi, később pedig az új verzióval. A 10.1-es verziót elvileg az előzőre is rá lehet telepíteni, de ha az új kiadás telepítése nem sikerülne, érdemes előbb eltávolítani a régit, és utána installálni az újat az Adobe honlapjáról. Sajtóhírek szerint a Mac számítógépeken egyelőre az új verzióval sem működik a grafikus gyorsítás.