A hazai netezők több mint fele játszik online

Vágólapra másolva!
A magyar netezők 65 százaléka szokta valamilyen játékkal elütni szabadidejét, de egyre népszerűbbek a sokszereplős online játékok is, amelyek leginkább a 15 és 30 év közötti korosztály tagjai körében aratnak sikert.
Vágólapra másolva!

Egyre többen játszanak sokszereplős online játékokkal itthon, derül ki a "GKIeNET - T-Home - T-Mobile: Jelentés az internetgazdaságról" címet viselő tanulmányból. Ennek eredményei szerint az ún. MMOG (Massively Multiplayer Online Game, sokszereplős online játék) játékok is egyre népszerűbbek Magyarországon, noha a videojátékok ezen ága inkább a gyakorlottabb játékosokat célozza.

A felmérés eredményei szerint Magyarországon 670 ezren játszanak sokszereplős online játékkal, amelyek közt egyarány megtalálható stratégiai program, mint szerepjáték vagy akciójáték. A hazai netezők 65 százaléka összesen 2,3 millióan játszanak valamilyen online játékkal, ami azonban nem szükségképpen sokszereplős.

Az MMOG-játékok a leginkább a 18-29 éves felhasználók körében népszerűek, itthon 346 ezren ütik el szabadidejüket ezekkel. Arányaiban ugyanakkor a 15-17 évesek körében terjedtek el leginkább az online mérkőzések, e korcsoport tagjainak 84 százaléka, 250 ezer fő szórakozik ilyenekkel.

A Magyarországon World of Warcraft című MMOG-játék a legnépszerűbb, ennek a havidíja megközelítőleg 13 euró, ami kb. 3600 forintos kiadást jelent egy játékosnak. A gazdasági recesszió ellenére mind a játékkonzolokra, mind a PC-kre kiadott sokszereplős játékok piaca növekedni tud Magyarországon, a kutatás során megkérdezett játékosok 72 százaléka havi szinten elfogadhatónak tart 2000 Ft körüli kiadást kedvenc játékára - derül ki.