Cameron Diazra veszélyes rákeresni

Vágólapra másolva!
A biztonsági szoftvereket fejlesztő McAfee cég tanulmánya szerint Cameron Diaz színésznő nevére a leginkább kockázatos rákeresni a neten: vele kapcsolatos információkat ugyanis számos kártevő terjesztésére használt honlap ígér.
Vágólapra másolva!

A McAfee munkatársai júliusban készítettek statisztikát arról, hogy a különböző kártevők terjesztéséhez használt csalárd weboldalakon mely hírességek szerepelnek a legtöbbször.

A lista első helyére Cameron Diaz amerikai színésznő került, de a netes bűnözők körében Julia Roberts és Jessica Biel is népszerű. A csalárd honlapok működtetői sokszor paparazzi képeket, szexvideókat vagy egyéb extrém tartalmakat ígérnek ismert emberekről, hogy minél több potenciális áldozatot csalogassanak oldalaikra.

A McAfee felmérése szerint a netes bűnözők körében a filmsztárok a legnépszerűbbek, közülük is elsősorban a hölgyek, mivel a toplistán csupán két férfi színész, Brad Pitt és Tom Cruise kapott helyet. A többek közt online banki vagy például e-mailes jelszavak ellopását biztosító kártevőket terjesztő oldalak közül sokan ígértek Gisele Bündchenről, Heidi Klumról, Penelopé Cruzról, Nicole Kidmanről és Anna Paquinról szaftos fotókat júliusban.