Premier előtt kiszivárgott a Microsoft sikerjátéka

Vágólapra másolva!
Bár a Halo: Reach csak szeptember közepén fog megjelenni Xbox 360 konzolra, a játék egy kópiája már most kiszivárgott a netre, és többek közt az egyik legnépszerűbb letöltőszájtnak számító Pirate Bay-ről is letölthető.
Vágólapra másolva!

A legújabb Halo-játék komoly sikerre számít a játékosok körében, a CNet beszámolója szerint pedig a Game-Tuts.com videojátékos fórum tagjai találták meg a módját annak, miként lehet kijátszani a Microsoft online letöltőrendszerét, hogy az saját konzoljukra is engedélyezze a játék letöltését. Elvileg a hivatalosan szeptember 14-én megjelenő Halo: Reach kizárólag a Microsoft által kiosztott kulcsok birtokában hozzáférhető egyes újságírók és más tesztelők számára. Bár a szájt fórumozói úgy nyilatkoztak, nem tervezik a jogtalanul megszerzett kópia terjesztését, az mégis felbukkant torrentszájtokon, így többek közt a Pirate Bay-en is.

Ugyanakkor a letölthető kópiát nem lehet közönséges Xbox 360 konzolokon futtatni, csak speciálisan feltört, illetve fejlesztői változatain futtatható a játék, így kiszivárgása ellenére nem veszt rajta sok vevőt a Microsoft. A Game-Tut egyik fórumozója ezzel szemben úgy nyilatkozott, a birtokukban lévő példányt módosítás nélküli gépeken is futtatni lehet, de ez egyelőre nem bukkant fel a neten.

A Halo-sorozat korábbi epizódjai is kalózok áldozataivá váltak, a 2007-ben kiadott előző rész, a Halo 3-nak egy csaknem teljesen befejezett változata szivárgott ki a netre két hónappal a premier előtt. Utóbbi kópia is csak olyan Xbox 360 gépeken működött, amelyek szoftverét módosították, azonban az ilyen gépeket a szoftvercég kitiltotta az Xbox Live online szolgáltatásáról. A még az első Xbox játékgépre 2004-ben kiadott Halo 2-t egy európai DVD-gyárból szivárogtatták ki.