Más bőrszín, más mobilhasználat az USA-ban

Vágólapra másolva!
Az afro-amerikaiak kétszer annyit beszélnek mobiltelefonok, mint a fehérek, és több sms-t is küldenek náluk - derül ki egy az Egyesült Államokban készített tanulmányból.
Vágólapra másolva!

A Nielsen elemzőcég hatvanezer amerikai állampolgár egy évnyi mobilszámlájának elemzésével végzett kutatásának eredményei szerint az afro-amerikai felhasználók havonta átlagosan 1331 percet beszélnek mobilon, míg a fehérek csak 647 percet kommunikálon a telefonon. A piackutató cég adatai szerint a fehér polgárokat az USA-ban élő spanyolajkúak és az ázsiai származásúak is felülmúlják mobilkommunikációban: előbbiek havonta átlagosan 826 percet, utóbbiak 692 percet beszélnek.

Sms-ezésben ugyancsak az afro-amerikaiak vezetnek az USA-ban: átlagosan havi 780 darab üzenetet küldenek el, míg a fehérek átlaga havi 566 üzenet. A hispánok is sokat sms-eznek, átlagosan 767 darabot küldenek el egy hónapban, míg az ázsiaiak csupán 384 darabot. A magas számok annak köszönhetőek, hogy az Egyesült Államokban sok szoltáltató kínál ügyfeleinek csomagban akár ezernél több, vagy korlátlan sms-küldési lehetőséget.

A telefonhasználat terén mutatkozó különbség oka részben az, hogy a fekete felhasználók közül többen nem rendelkeznek otthoni vezetékes telefonnal - írja az AP hírügynökség a Nielsen tanulmányára hivatkozva. Az afro-amerikai felhasználók körében egyébként a mobilinternet használata is elterjedtebb. A nemek alapján is eltérő az amerikaiak mobilhasználata: a nők havonta átlagosan 856 percet, vagyis 22 százalékkal többet beszélnek a férfiaknál, és átlagosan 34 százalékkal több sms-t is küldenek.