Hollywoodi sikerekkel indulhat télen a Google videotékája

Vágólapra másolva!
A Google előrehaladott tárgyalásokat folytat a fontosabb hollywoodi stúdiókkal, és akár már 2010 végén elindulhat a cég online videotékája - állítják a Financial Times forrásai.
Vágólapra másolva!

Azt a neves gazdasági lap informátorai sem tudták megmondani, hogy a várhatóan idén elinduló filmkölcsönző a YouTube részévé válik-e vagy teljesen új felületet kap. A videós tárgyalások hónapok óta zajlanak, de csak most vettek igazi lendületet. A Financial Times szerint a stúdiókat egyre jobban érdekli az online videotéka ötlete.

Forrás: [origo]
Négyszáz filmet már
ingyenesen nézhetnek a netezők

A szolgáltatás először az Egyesült Államokban lesz elérhető, csak később terjesztenék ki más országokra is a kölcsönzés lehetőségét. Változatos pletykák vannak forgalomban a filmek áráról. A gazdasági lap forrása szerint öt dollárba fognak kerülni a kölcsönzések, ez azonban drágább lenne, mint bármelyik versenytárs tarifája. A Mashable techblog szerint valószínűbb, hogy 2 és 4 dollár közti összegért lehet majd filmeket nézni.

A Google idén januárban már megpróbálkozott a videotéka modellel, ám a próbálkozásból nem lett sikertörténet. A videomegosztóról csak független filmeket lehetett vásárolni, ráadásul csak az amerikai nézők válthattak virtuális mozijegyet a Sundance fesztiválon vetített alkotásokra.