Nincs internet, telefon és digitális tévé a Dunántúl 260 településén

Vágólapra másolva!
A budapesti internet-központban bekövetkezett hiba miatt a Dunántúl 260 településén elérhetetlen az internet, szünetel a telefon és a digitális kábeltelevízió szolgáltatás. Az alvállalkozók dolgoznak a hiba elhárításán.
Vágólapra másolva!

A Tarr kft. teljes szolgáltatási területén - Bács-Kiskun, Baranya, Fejér, Tolna, Somogy, Veszprém, Vas, Zala megyében - reggel óta szünetel az internet, a telefon és a digitális kábeltelevízió szolgáltatás. A vállalat korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy 40 ezer ügyfél számára biztosítanak internetelérést, 15 ezren veszik igénybe telefonszolgáltatásukat, 6-7 ezer előfizetőt pedig digitális televízióval látnak el. A 110 ezer előfizető számára biztosított hagyományos kábeltelevíziós szolgáltatás jelenleg is zavartanul működik.

A dél-dunántúli régió csaknem kétszáz települését a szekszárdi központú optikai hálózat kapcsolja össze, Zala, Vas és Veszprém megye hatvan települése pedig egy zalaegerszegi központon keresztül kapcsolódik egymáshoz. A két hálózat között a budapesti adatkicserélő központ adja a kapcsolatot - ennek hibájára hivatkozik a szolgáltató.