Felismeri a fontos leveleket a Gmail

Vágólapra másolva!
Megváltozik a bejövő levelek kezelése a Gmailben: a levelezőrendszer helyettünk dönti el, mi a fontos, és mi kevéssé lényeges. A Priority Inbox nevű funkció a felhasználók egy részének már elérhető, a többiek pedig az elkövetkező napokban próbálhatják ki az újítást.
Vágólapra másolva!

Nem feltétlenül azok a legfontosabb levelek, amelyek legutoljára érkeztek, legalábbis a Google mérnökei szerint. Pazarlás tehát a lista tetején tartani egy hírlevelet, vagy egy automatikus figyelmeztetést, amikor megválaszolásra váró, vagy a rendszeres levelezőpartnerektől érkezett üzenetek is várakoznak a levelesládában.


A Google megoldása egy kifordított spamszűrőre hasonlít. A Gmail algoritmusai már nem csak azt állapítják meg, mely leveleket kell rögtön a kukába mozgatni, azt is megtippelik, melyik üzenet érdekelheti legjobban a felhasználót. Az algoritmus természetesen tanul is tőlünk, így idővel egyre pontosabban fogja megtalálni a megjelenítendő leveleket.

Az új funkció az oldalsávban az Inbox link felett fog megjelenni. A számlálója pedig csupán azt fogja mutatni, hány fontos levéllel nem foglalkoztunk. A lényeges üzenetek alatt a becsillagozott levelekből mutat majd ízelítőt a rendszer, alul pedig a többi levél közül lehet válogatni.