Hardveres gyorsítás került a Google Chrome-ba

Vágólapra másolva!
A grafikus chip használatával érzékelhetően felgyorsult a Google böngészője, aminek még csak a fejlesztői változatában próbálható ki az újítás.
Vágólapra másolva!

A Google a 7-es Chrome Chromium nevű fejlesztői változatában tette elérhetővé a hardveres gyorsítást, amivel a böngészője a Firefox 4 és az Internet Explorer 9 mellé zárkózott fel a technológia használatában. A számítógép grafikus magjának használatával a böngésző főleg a multimédiás és interaktív tartalmakat dolgozza fel és jeleníti meg gyorsabban, ami a Geek.com beszámolója szerint érzékelhető változást jelent a korábbi verzióhoz képest.

A szájt tesztjei szerint a YouTube-videók lejátszása és a flashjátékok látványosan kezesebbek és gyorsabbak a legújabb Chrome-ban. Az új verzió további újításai között lesz várhatóan a böngészőfülek szinkronizálása is, ami azt jelenti, hogy a felhasználó ugyanott folytathatja majd a böngészést otthon, mint ahol a munkahelyi gépén abbahagyta, mivel a szoftver a Google Accounton keresztül megjegyzi az éppen megnyitott oldalakat.

A 7-es Chrome-ba bekerült egy gyors plugin blocker is: a felhasználó egy kattintással lelőhet bármilyen flashes tartalmat a képernyőn, amivel további processzor-kapacitást szabadíthat fel a még gyorsabb böngészéshez. A böngészőnek mindezeket az újdonságokat felvonultató verziója várhatóan szeptemberben jelenik majd meg egy Chrome Web Store nevű online áruházzal együtt, amiben webes alkalmazásokat, játékokat, prémium szolgáltatásokra vonatkozó előfizetéseket lehet majd vásárolni.