A németek szerint felelős a YouTube a jogsértésekért

Vágólapra másolva!
Egy német bíróság pénteki, nem jogerős döntése szerint a Google leányvállalataként a YouTube videomegosztót üzemeltető cég felelős a szájton zajló jogsértésekért. A keresőcég fellebbezést tervez - számolt be a Bloomberg.
Vágólapra másolva!

Egy hamburgi kerületi bíróság döntése szerint a videomegosztó szájtot üzemeltető YouTube LLC, a Google leányvállalata felelős a szájtra jogtalanul feltöltött videókért. A bíróság döntése értelmében a céget kártérítésért lehet perelni olyan esetben, ha a YouTube-on engedély nélkül feltöltött felvételek találhatók.

Lapértesülések szerint a bíróság döntését egy Sarah Brightman énekesnő felvételeinek jogtalan publikálásával kapcsolatos perben hozta meg. Ugyanakkor a múlt héten ugyanez a bíróság megtagadta azt, hogy arra utasítsa a Google-t, hogy tegye elérhetetlenné a német felhasználók számára bizonyos, YouTube-on lévő - a felperes szerint ugyancsak jogsértő - felvételeket.

A YouTube német szóvivője a Bloombergnek úgy nyilatkozott, a cég biztosan fellebbezni fog a számára kedvezőtlen döntés ellen, mivel hasonló ügyekben korábban a mostanival ellentétes döntést hozott ugyanez a hamburgi bíróság.