Heti 57 ezer adattolvaj weblap készül

Vágólapra másolva!
Nem tétlenkednek a kiberbűnözők, heti 57 ezerrel bővül a feltört és adattolvajlásra átállított weboldalak száma - állítja a Panda Security.
Vágólapra másolva!

A vírusirtókat és védelmi szoftvereket gyártó cég szerint az a legnagyobb probléma, hogy az emailben kapott linkre kattintók és a keresőkből érkező felhasználók nehezen tudják megkülönböztetni a hamisított weboldalt az eredetitől. Az adattolvaj oldalak gyakran megszólalásig hasonlítanak a megszokott banki weblapokra, aukciós oldalakra vagy webboltokra.

"Bár a keresőmotorok fejlesztői megpróbálnak az algoritmusuk változtatásával javítani a helyzeten, de egyelőre nem sikerült kivédeniük a hackerek által létrehozott oldalak áradatát" - mondta Luis Corrons, a Panda Security technológiai igazgatója. A cég három hónapon át folytatott vizsgálata szerint heti 57 ezer átverős oldalt hoznak létre a kiberbűnözők.

A hamis oldalakat készítők többnyire jelszavakat, belépési neveket, bankkárrtyaszámokat akarnak megszerezni. A Panda felmérése szerint a leklónozott weblapok kétharmada webbanki szolgáltatás, a maradék egyharmadon osztoznak meg az egyéb kereskedelmi oldalak.