Kirúgták a Google-tól az adattolvaj dolgozót

Vágólapra másolva!
Elbocsátotta a Google egyik mérnökét, mivel a dolgozó anélkül nézett bele felhasználói adatokba, hogy erre engedélye lett volna.
Vágólapra másolva!

David Barksdale, 27 éves "szájt megbízhatósági mérnök" a Google Washington állambeli Kirklandben lévő kirendeltségén dolgozott, s még júliusban bocsátották el, mert megsértette a cég belső adatvédelmi irányelveit.

A keresőcég képviselője úgy nyilatkozott, hogy az adatkezelési elvek megsértését nagyon szigorúan veszik, és munkatársaik között is korlátozzák a felhasználók adataihoz való hozzáférést. Ugyanakkor a vállalat fejlesztésért felelős alelnöke hangsúlyozta, az üzemeltetés jellegéből adódóan a dolgozók egy körének hozzá kell férnie a felhasználók adatait tartalmazó rendszerekhez is.

A kirúgott mérnök egy ilyen kiemelt szakértői csoport tagja volt, aki a Gawker.com technológiai blog értesülései szerint legalább négy tinédzser korú felhasználó fiókjának adataihoz fért hozzá. A blog úgy tudja, a mérnök egy esetben egy tizenöt éves fiú Google Voice nettelefon szolgáltatásának naplójában lévő számokhoz fért hozzá, hogy megszerezze a fiú új barátnőjének nevét és telefonszámát.