Jogvédőket támadtak a hackerek

Vágólapra másolva!
Elosztott terheléses támadással "büntette meg" a szerzői jogvédő szervezeteket az internet legőrültebb közössége, a 4chan.
Vágólapra másolva!

Nehéz hétvégéje volt az Amerikai Hanglemezkiadók Szövetségének (RIAA), az Amerikai Filmszövetségnek (MPAA) és a brit lemezkiadókat tömörítő iparági szervezet, a BPI rendszergazdáinak. A jogvédő szervezetek weblapjai ellen vasárnap indítottak túlterheléses támadást (DDOS) a 4Chan közösségi oldal tagjai. A hackerakcióikról ismert fórumozóknak nyolc percébe került lerombolni az MPAA szervereit, és a RIAA gépei sem bírták jobban a megnövekedett terhelést.

A célpontok listáját egy indiai szolgáltatócég, az Aiplex Software vezette. A vállalat azzal vívta ki a hackerek haragját, hogy kiderült: nem csak ügyfelei jogi képviseletét vállalja a kalózokkal szemben, de hajlandó túlterheléses támadást is indítani a torrentoldalak ellen, ha nem távolítják el a jogsértő anyagokat.

Forrás: [origo]
Tervet és célszoftvert is készítettek a támadáshoz

A 4Chan tagok Operation Payback nevű akciója a hackerek teljes győzelmével zárult. A jogvédő oldalak több mint egy napon keresztül elérhetetlenek voltak, a tiltakozás pedig egészen biztosan eljutott a jogvédő szervezetek vezetőihez.

A DDOS támadás indítása és abban való részvétel a világ legtöbb részén törvénysértőnek számít. Azt viszont nem tudni, hogy a nemzetközi tagsággal rendelkező, teljesen névtelen csoport ellen képes-e bármit kezdeni a rendőrség.