Ingyen lehet netezni a madridi buszokon

Vágólapra másolva!
A spanyol főváros tömegközelekedési vállalata a világon elsőként biztosít ingyenes vezeték nélküli netet az utasainak szeptember közepe óta.
Vágólapra másolva!

A spanyol fővárosban a EMT közlekedési társaság és a Gowex wifiszolgáltató együttműködésének köszönhetően indult el a buszos netszolgáltatás szeptember közepén. A madridi buszok 60 százalékát szerelték fel eddig wifis interneteléréssel, amelyeket bárki ingyenesen használhat az arra alkalmas eszközökkel, és az EMT.tavaszra tervezi, hogy minden járművén elérhetővé teszi az ingyenes netkapcsolatot.

Az About.com turisztikai kommentátora szerint a szolgáltatás már csak azért is népszerű lehet, mert Spanyolországban a legdrágább és a legrosszabb minőségű a lakossági internetelérés egész Nyugat-Európában. A madridi éttermek, kávézók ezért nagy számban kínálnak wifis elérést az oda betérő vendégeknek, amit sokan vesznek igénybe.

Nyugat-Európa több országában már évek óta lehet wifin internetezni a vonatokon, Nagy-Britanniában a reptéri buszokat és iskolabuszokat, az USA-ban pedig a Greyhound társaság távolsági buszait szerelték fel hotspotokkal, városi buszokat viszont Madridban először. Az Ikarus legújabb hazai gyártású városi buszait is felszerelik wifi-hotspotokkal, de ilyen járművek még nem álltak forgalomba sehol, csupán Budapesten próbálták ki őket a BKV busztenderének keretében.