Elindult a retusálással teli német Street View

Vágólapra másolva!
Kiretusált házakkal és emberekkel indult el a német Street View. A bájosan elkent közlekedési táblákkal, és hiányzó épületekkel tarka bajor Oberstaufen városa került fel először az internetre.
Vágólapra másolva!

Hosszas huzavona után elindult a Google németországi Street View panorámafotós atlasza. Az elsőként felkerült bajor városban azt is meg lehet nézni, hogyan festenek a privát szférájukra kényes lakók által elhomályosíttatott épületek.

Forrás: [origo]
A Königsegg utca sarkán egyik lakója nem szeretett volna felkerülni az internetre

A bajor városkáról készült összes fotón érezhető, hogy a Google csúcsra járatta az retusáló algoritmusait. Az arcok és az autók rendszámai mellett távolabbi házak, sőt közlekedési táblák is áldozatul estek a szoftvernek. Szerencsére ezek a hibák a kép továbbléptetésével vagy zoomolással eltüntethetőek, csak a valóban törölt házak helyén marad meg a szétkent, semmit se mutató kép.

A németeknek több hetük volt arra, hogy kitöröltessék magukat a fényképes atlaszból. A lehetőséggel nem éltek sokan, a kamerás autók által bejárt húsz városból összesen 244 ezer házat - az épületek 2.9 százalékát - kellett törölnie a cégnek.