Vágólapra másolva!
Ezen a hétvégén az egyik legjobb Windows-takarító szoftver legújabb változatát, egy szövegszerkesztés közben praktikusan használható vágólap-kibővítő segédet, valamint YouTube-ból mp3-at konvertáló és videolopó segédprogramokat ajánlunk kipróbálásra.
Vágólapra másolva!


Új, 3.0-s verzió jelent meg a népszerű rendszertakarító programból, amely már 64 bites verzióban is elérhető a Windows 7 ilyenk iadását használók számára. A legfrissebb verzió a korábbiaknál hatékonyabban képes kitakarítani a Chrome, Silverlight és Internet Explorer 9 szoftverek által a merevlemezen hagyott digitális szemetet, emellett továbbfejlesztett adatmegsemmisítő modult tartalmaz, amelyet fájlok biztonságos, visszaállíthatatlan törlésére lehet használni.

Pasteboard

Forrás: [origo]
Az ingyenes segédprogram letöltése (620 kilobájt)

Rém egyszerű, de nagyon hasznos szoftver a PasteBoard: tíz különálló füllel rendelkezik, amelyekbe eltérő szövegeket, szövegrészleteket bemásolni. Gyakorlatilag a Windows saját vágólapjának kiterjesztésére szolgál, és nagyon praktikus lehet, ha egy hosszú szöveget kell átszerkesztenünk úgy, hogy egyes részleteket ideiglenesen el kell tárolni valahol. A programból kimásolt szöveg nem rendelkezik semmilyen speciális formázási tulajdonsággal, így fennakadások nélkül beilleszthető más szoftverbe, vagy mondjuk egy blog szerkesztőfelületébe. A PasteBoard a bemásolt szövegek mindegyikét automatikusan elmenti kilépéskor.

Convertvideotoaudio.com

Forrás: [origo]
A beágyazott videókból hangfájlt készítő honlap felkeresése

A YouTube-on a videók mellett számos zeneszám is elérhető, köztük ritkaságnak számító felvételek is. Ezeket a Convertvideotoaudio.com oldal segítségével egyszerűen hangfájllá alakíthatjuk anélkül, hogy bármilyen szoftvert kellene telepítenünk a PC-re. A szájt a YouTube mellett például a Vimeóra és a Google Videóra feltöltött felvételekkel is elboldogul, és többféle, akár mobiltelefonos csengőhangként is használható formátumban is el lehet menteni.

Media Sniffer

Forrás: [origo]

Az ingyenes segédprogram letöltése (90 kilobájt)

Ezzel a kisméretű programmal a honlapokba ágyazott képeket, videókat és zenéket lehet levadászni különálló fájlként különösebb hozzáértés nélkül. Használatához a WinPCAP nevű segédprogramnak is telepítve kell lennie a gépre, ezt innen lehet letölteni.