Káromkodott a netbank Oroszországban

Vágólapra másolva!
Egy elbocsátott banki informatikus úgy állt bosszút volt munkaadóján, hogy feltörte a pénzintézet szervereit, s a bank honlapján az ügyfelek attól fogva durva káromkodásokat olvashattak, továbbá részletes beszámolót arról, milyen rosszul működik a pénzintézet.
Vágólapra másolva!

A hackerré vált informatikus nemcsak a banki honlapot törölte, hanem az ügyféladatbázis egy részét is megsemmisítette, miközben vírusokat is töltött a számítógépes rendszerre. A rendőrség gazdasági bűncselekmények ellen fellépő részlege a számítógépek IP-címe alapján hamar megtalálta a támadásban résztvevő gépeket, így a tettest is hamar kézre kerítette.

Kiderült, hogy a hacker a bank 30 éves volt alkalmazottja, aki a számítógépes rendszer biztonsága felett őrködött, amíg el nem bocsátották. A fiatalember beismerte, hogy az őt ért igazságtalanságokért akart bosszút állni, szerinte nem becsülték meg a munkáját. A rendőrség a hacker két számítógépét tárgyi bizonyítékként lefoglalta, és jogtalan hozzáférés számítógépes adatokhoz címen büntető eljárást indított ellene.