Facebookra megy a brit királynő

Vágólapra másolva!
Saját profilt hoznak létre a Facebookon II. Erzsébet brit királynőnek. Az érdeklődő felhasználók friss udvari híreket kaphatnak..
Vágólapra másolva!

Csatlakozik a Facebook közösségéhez II. Erzsébet brit királynő. A 84 éves uralkodó profilja hétfőtől lesz elérhető a több mint félmilliárd felhasználót számláló közösségi portálján. A The British Monarchy (a brit királyság) néven összeállított profilon az érdeklődők friss udvari hírekről tájékozódhatnak, fotók, videók kíséretében, és elolvashatják, sőt meg is hallgathatják a királynő beszédeit. Az uralkodó és a királyi család hivatalos programjairól is naponta frissített beszámolókat tesznek fel.

A Facebook felhasználói nem jelölhetik majd barátnak a királynőt, de ha lájkolják a profilt, követőkként megkapják a királyi családról szóló friss híreket, és üzeneteket is hagyhatnak.

egy udvari forrás azt mondta a brit Sunday Telegraphnak, hogy a Facebook valószínűleg az utolsó olyan bástyája a közösségi médiának, amelyet a brit királyi család még nem hódított meg, márpedig a királynő törekszik arra, hogy alkalmazkodjék a XXI. századhoz. A Facebook szóvivője úgy kommentálta a királynő megjelenését, hogy a felhasználók egyedülálló betekintést nyerhetnek a palota életébe.

A Buckingham-palota nyáron jelent meg a Flickr fényképmegosztó portálon, tavaly létrehozták az uralkodóház Twitter-profilját, 2007-ben pedig a YouTube videómegosztón létesítetek csatornát. Az udvarnak 1997 óta van saját honlapja www.royal.gov.uk , majd öles szalagcímekkel számoltak be a lapok, amikor a királynő 2003-ban elküldte első sms-ét, két évre rá pedig vett egy iPodot.