Vágólapra másolva!
Bár a múlt hónapban egy amerikai bíróság döntése értelmében a LimeWire nevű fájlcserélőt működtetői bezárták. Kevesebb mint egy hónap elteltével egy titokzatos csoport újraindította az illegális tartalmak csereberéjét biztosító szolgáltatást.
Vágólapra másolva!

Mint arról a Quart beszámolt, egy amerikai bíróság négyéves pereskedést követően jogerős döntésében október végén arra kötelezte a LimeWire üzemeltetőit, hogy azonnali hatállyal állítsák le a szolgáltatást. A fájlcserélőt egyébként az Amerikai Lemezkiadók Szövetsége, az RIAA perelte be.

A Torrentfreak beszámolója szerint azonban kevesebb mint egy hónapos kényszerszünetet követően újra elindult: ismeretlen fejlesztők egy csoportja keltette újra életre. A blog szerint ráadásul az új LimeWire Pirate Edition elnevezésű, Bittorrent-oldalakon terjesztett változata hatékonyabban működik bezáratott elődnél.

Ráadásul a fájlcserélő kalózváltozatának készítői az ingyenesen letölthető kliensükbe minden olyan funkciót is beépítettek, amely korábban csak a LimeWire fizetős kiadásában lehetett elérni. A nem hivatalos verzió ráadásul már nem csak az eredeti fájlcserélő rendszert működtető LimeWire LLC cég szervereivel képes működni, hanem alternatív csatlakozásokat aktiváltak benne, továbbá nem akar feltelepíteni sem eszköztárat, sem pedig reklámozó programot a felhasználó PC-jére.