Wifitolvaj kalózok keverték bajba az amerikai nagyit

Vágólapra másolva!
Hiába hivatkozott a nyitva hagyott wifi kapcsolatára, kalózkodás miatt lekapcsolta a szolgáltató egy idős amerikai hölgy internetkapcsolatát.
Vágólapra másolva!

Valószínűleg Dora Gonzalez nyitott wifi hálózatára léphettek fel a kalózok, így történhetett, hogy az nő IP-címéről töltöttek le egy szerzői jogvédelem alá eső filmeta a kalózok. Az Albuquerque államban lakó idős hölgy azt nyilatkozta a helyi tévének, hogy életében nem töltött le filmeket, sőt azt sem tudja, hogyan kell. A nőnek internetet szolgáltató Cable One-t azonban nem hatotta meg az érvelés, és a felszólítás miatt megszüntette Gonzalez netkapcsolatát.

A 19 amerikai államban működő - és amerikai tizedik legnagyobb szolgáltatójává növő - Cable One egyike azoknak a szolgáltatóknak, akik csak egy rossz lépést engednek ügyfeleiknek. Amennyiben a szolgáltatóhoz kalózkodással kapcsolatos panasz érkezik, máris megszabadul problémás ügyfeleitől. A szolgáltató nem csak büntet, ügyfeleit az elterjed WPA titkosítást ismerő routerekkel látja el, így a hálózatukra nem léphetnek be illetéktelenek.