Hatmillió forintot ér a Facebook elődjének webcíme

Vágólapra másolva!
Harmincezer dollárért kelt el Mark Zuckerberg, Facebook alapító első webes szolgáltatásának netcíme. Az ár különösen annak fényében magas, hogy a FaceMash csak pár napig működött, és letiltotta a Harvard.
Vágólapra másolva!

Csak néhány napig működött Mark Zuckerberg első internetes szolgáltatása, a harvardi diákok értékelését lehetővé tevő FaceMash.com. A lap az egyetem rendszeréből kilopott képeket használta, és csupán arra kérte a látogatót, hogy az egyszerre megmutatott két fotó közül válassza ki a vonzóbbat.

A 2003-ban leállított szolgáltatás címe tegnap harmincezer dollárért kelt el a webcímek adásvételével foglalkozó Flippa oldalon megjelent írás szerint. A cím iránt nem volt túl nagy érdeklődés, csak tízen licitáltak a Facebook elődjére, a hatmillió forintnak megfelelő vételár azonban borsosnak mondható.

A működésének pár napja alatt extrém népszerűséget elérő FaceMash leállítása után Zuckerberg otthagyta az egyetemet. Egy évvel később pedig már el is indult a Facebook. Zuckerberg korai próbálkozására a hazai mozikban is játszott Social Network - A közösségi háló című film hívta fel a figyelmet.