Hívásokat is rögzít már a Gmail

Vágólapra másolva!
Új funkcióval gazdagodik a Gmail-be épített internetes telefon. Hamarosan már rögzíteni is lehet a Google Voice-ra bejövő hívásokat.
Vágólapra másolva!

Egyre több fiókban érhető el a Google legújabb Gmailbe épített okos funkciója. A levelező már nem csak chatelésre, tartalommegosztásra, és telefonálásra használható, hanem fel is vehetjük vele beszélgetéseinket. Az erre szolgáló ikon a mikrofon elnémítására és a számbillentyűzet megjelenítésére szolgáló ikon között jelenik meg azoknak, akiknél már élesedett a felvételi lehetőség.

A felvételnek egy kényelmetlen korlátozása van: csak a bejövő hívásokat lehet rögzíteni. Az általunkkezdeményezett telefonhívást nem tudjuk felvenni. Emellett a Techcrunch azt is megállapította, hogy a két Gmail fiók egymás közti hangchatjét sem lehet elmenteni későbbre.

Nem üzemel még teljes funkcionalitással a Voice

A Google augusztus végén építette bele levelezőjébe az ingyentelefont. A funkció először csak a felhasználók töredékének működött, ám mostanra minden fiókban elérhető. A számla 10 dolláros egységekben tölthető fel a Google Checkouton keresztül. A magyarországi mobilszámokat körülbelül 30 forintos percdíjért lehet hívni, a vezetékes készülékkel rendelkezőkkel viszont négy forintért beszélhetünk egy percnyit. Hasonlóan kedvezőek a külföldi telefonhívások árai is.

Míg az olcsó hívásokat lehetővé tevő funkció már most is hasznos lehet a magyar felhasználóknak. A hangrögzítés csak akkor lesz népszerű, ha saját telefonszámot is tudunk majd társítani Google-s fiókunkhoz.