A legkelendőbb PC-s játék lett az új World of Warcraft

Vágólapra másolva!
A The Cataclysm alcímet viselő kiegészítőcsomagot a World of Warcraft (WoW) játékosai közül 3,3 millióan vásárolták meg a megjelenés napján. 
Vágólapra másolva!

A korábbi rekordot az egyszerre rengeteg emberi játékos által irányított karaktereket felvonultató online világhoz készült előző, Wrath of the Lich King című kiegészítő tartotta, amely 2008-ban jelent meg. Abből a kiegészítőből a megjelenés napján 2,4 millió darabot adtak el, míg a legújabb, december elején kiadott The Cataclysm-ből 3,3 millió darab fogyott a programot kiadó Activision/Blizzard cég közlése szerint.

Míg az előző kiegészítőt még csak hagyományos, dobozos szoftverként lehetett megvenni, addig az új WoW-csomagot már letölthető verzióban is meg lehetett vásárolni, ez utóbbit már a premier előtt letölthették a játékosok, de csak egy aktivációs kulcs birtokában indíthatták el.Valószínűleg a letölthető változat népszerűségének köszönhető az is, hogy a hagyományos szoftverek eladásait tartalmazó toplistákon a Cataclysm nem került az élre, csupán a harmadik helyet érte el a Fifa 11 és a Call of Duty: Black Ops mögött.

A több mint hárommilliós eladási szám manapság már csak PC-s játék esetében számít nagynak, a konzolokra megjelent Black Opsból például a megjelenés napján mintegy hétmillió darabot adtak el. Az előfizetéses rendszerben működő World of Warcraftot egyébként világszerte mintegy 12 millióan játsszák, felhasználóinak fele valamelyik ázsiai országban él.