Kövesse a neten a Mikulást!

Vágólapra másolva!
Karácsonyfákat rejtettek el a Google Földben, de a keresőcég online térképén a Mikulás útját is nyomon lehet követni. Megmutatjuk, hogyan!
Vágólapra másolva!

Az ajándékokkal útra kelő Mikulás útjának nyomon követését a Google a NORAD nevű amerikai-kanadai légvédelmi parancsnoksággal közösen valósította meg a Noradsanta.org címen elérhető honlapon. A szervezet és a karácsony kapcsolata még 1955-ből ered, amikor egy újsághirdetésben elgépeltek egy telefonszámot, így a Mikulás forródrótjára érkező hívások az észak-amerikai légteret felügyelő ügyeletén kötöttek ki.

Tekintve, hogy a NORAD műholdakon és radarjain keresztül folyamatosan figyeli, mi zajlik a légtérben, kézenfekvő volt, hogy felajánlja a szolgálatait a Mikulás tartózkodási helyének megállapítására is, amelyet 1955 óta minden évben elvégez. A szervezet 1998 óta teszi lehetővé honlapján a Mikulás útjának követését, és 2004 óta működik együtt a Google-lel ebben.

Forrás: [origo]
Ezen a honlapon követheti a Mikulás útját

A NoradSanta.org-on a Google Térkép szolgáltatásán lehet megtekinteni az Északi Sarkról induló Mikulás aktuális tartózkodási helyét, a megtett útvonal egyes pontjain pedig virtuális ajándékok, rövid klipek és fotók várják az érdeklődőket. A Track Santa on Google Earth gombra kattintva - a Google Föld böngészőplugin birtokában - háromdimenziós nézetben is meg lehet tekinteni a Mikulás szánját útja közben.

A keresőcég idén egy másik meglepetéssel is készült: a világ különböző országainak ismert pontjain virtuális karácsonyfákat helyezett el a Google Földben. Azt, hogy ezek hol találhatóak, a lenti videón lehet megtekinteni, egyebek mellett a New York-i Rockefeller Plaza mellett, a londoni Trafalgar téren és a moszkvai Vörös téren érdemes keresgélni a program legújabb, 6-os verziójában.


Karácsonyfákat állítottak a Google Földben is