A fiatal amerikaiak többsége már a neten olvas híreket

Vágólapra másolva!
Egy amerikai felmérés szerint a harmincévesnél fiatalabb felhasználók többsége számára már nem a tévé, hanem az internet a fő hírforrás.
Vágólapra másolva!

A Per Research Center tanulmányának megállapításai közt az olvasható, hogy a 18 és 29 év közötti korú amerikai felhasználók 65 százaléka elsősorban az interneten olvas híreket, míg három évvel ezelőtt ez az arány még csupán 34 százalék volt. A televízió 2007-ben még a harmincévesnél fiatalabb amerikaiak körében is jóval népszerűbb volt, akkor még 68 százalékuk tájékozódott főként a tévéből a világ eseményeiről.

Nem csupán a fiatalok körében váltak népszerűbbé a hírportálok, az összes korosztály együttes statisztikái is az online hírforrások előretörését mutatják. Míg 2007-ben csak az átlag amerikaiak 17 százaléka olvasott híreket a világhálón, mostanra már 41 százalékuk cselekszik hasonlóképp.

A tévé az 51-64 éves korú emberek körében tartja magát továbbra is, a felmérés készítőinek 71 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy főként a televízióból szerzi be az információkat, a 64 évnél idősebb emberek körében ez az arány nyolc százalékkal magasabb.