Nem zár be a Facebook március közepén

Vágólapra másolva!
Felhasználók tízezrei között terjedt vírusszerűen a Facebookon az a hamis hír, amely szerint a világ legnépszerűbb közösségi oldala bezár.
Vágólapra másolva!

Az internetbiztonsági termékeket fejlesztő Sophos cég blogján publikált hír szerint a hétvégén már mintegy harmincezer felhasználó osztotta meg azt a hamis hírt, amely szerint a Facebook március 15-én bezárja oldalait.

A természetesen hamis hír terjesztéséhez egy Weekly World News című kamu hírportált is létrehoztak, amelyen a közösségi oldal alapítójával, Mark Zuckerberggel készült álinterjút közölnek, aki úgy nyilatkozik "vissza akar térni a régi életéhez, és véget akar vetni ennek az egész őrületnek." Emellett az álhírben arra is felhívják az olvasó figyelmét, hogy a bezárást követően minden feltöltött fotójuk elvész, ezért előzetesen le kell azokat menteniük a saját számítógépükre.


A Sophos videója a facebookos álhírről

A hamis hír "FACEBOOK WILL END ON MARCH 15th", vagyis "A Facebook március 15-én bezár" címet viselő linkben terjed. A publikálásához készített honlapon egyébként más vicces álhíreket is közöltek, ezek egyike szerint Mike Tyson amerikai bokszbajnok a galambok megszállottja, George Clooney pedig az Egyesült Államok elnöke akar lenni.