Magyar kürtössel lép fel a YouTube zenekara

Vágólapra másolva!
Magyar zenészt is beválogattak a YouTube 101 művészből álló szimfonikus zenekarába. Hazánkat Nyerges Gábor, a 23 éves kürtművész fogja képviselni.
Vágólapra másolva!

A YouTube zenekarát két fordulóban válogatták ki: először a szakmai zsűri nézte meg a pályázók öt-tíz perces előadását, majd a közönség szavazta meg, hogy a megszűrt listáról ki kerüljön be a zenekarba. A YouTube Szimfonikusok végül 30 ország 101 amatőr és profi muzsikusából fog összeállni.

"A videoanyag elkészítés során elég sok probléma merült fel, néha már majdnem feladtam az egészet, de az utolsó órákban sikerült elküldenem az anyagot" - mondta Nyerges Gábor, a zenekar magyar tagja. A huszonhárom éves kürtművész tizenöt éve játszik a hangszerén.

http://www.youtube.com/v/6diRgnkd_Ic?fs=1&hl=en_US
Nyerges Gábor bemutatkozó felvétele

Bár a válogatás az interneten zajlott, a YouTube Szimfonikus Zenekar élőben fog legközelebb fellépni. A művészeknek egy hetük lesz összeszokni és gyakorolni Ausztráliában, hogy aztán március 20-án már be is mutatkozzanak a sydney-i operaházban. A frissen alakult zenekart Michael Tilson Thomas Grammy-díjas karmester fogja vezetni, a koncertet a YouTube-on bárki megnézheti majd élőben.