Kórházi szerverből csináltak játékgépet a hackerek

Vágólapra másolva!
Bizalmas egészségügyi adatokat tartalmazó szerverből csináltak játékgépet a hackerek az Egyesült Államokban. A nyomozók nem tudják, hogy a betegek adataihoz hozzányúltak-e a támadók.
Vágólapra másolva!

Kétszázharmincezer beteg adataihoz férhettek hozzá a New Hampshire-i Seacoast Radiology gépeit megtámadó hackerek. Az adatbázis neveket, társadalombiztosítási számokat (SSN), címet és a diagnózis kódját tartalmazta. A betörők nem a betegek adatai miatt törték fel a rendszert, csupán egy olyan gépre volt szükségük, amin Call of Duty: Black Opst játszhatnak.

Forrás: [origo]
Kommandósként csaptak le a hackerek a kórházi gépre

Az ügyet kivizsgáló szakemberek nem tudták megállapítani, hogy mikor törték fel a gépeket. Az egészségügyi cég rendszergazdájának november közepén tűnt fel, hogy sávszélességüket mások is használják. A nyomozók szerint elképzelhető, hogy a támadók Skandináviából származnak, ám lehet, hogy a hackerek meghamisították a címüket.

Helyreállított honlapján az egészségügyi intézmény arra figyelmezteti a betegeit, hogy banki kimutatásaikat a szokásosnál alaposabban nézzék át. A Seacoast Radiologytól kiszivárgott adatok elegendők ahhoz, hogy az esetleges adattolvajok megszemélyesíthessék valamelyik áldozatot.