Kínai riválist kapott a Google Maps

Vágólapra másolva!
A Google webes térképéhez hasonló szolgáltatást indított be a kínai állam: a Map World elnevezésű, külföldről is elérhető szájt olyan részletes geográfiai adatbázissal rendelkezik, már ami Kínát illeti, amely korábban nem volt szabadon hozzáférhető az interneten.
Vágólapra másolva!

A tianditu.cn címen elérhető szolgáltatást külföldiek is használhatják, bár az oldal alapvetően kínai nyelvű. A nagyobb települések nevei azonban angol írásmódban is megtekinthetők a jobb felső sarokban lévő English Placename gombra kattintva. A kereséseket angol nyelven is végre lehet hajtani a szájton ismertebb helyszínek esetében.

Bár a Map Worldön az egész világ térképe megtalálható, csak Kína területén tartalmaz részletes információkat a nagyvárostól távol fekvő vidéki településeket is lefedve. Magyarországot megkeresve a szájton csupán a nagyobb autóutak és tavak láthatók és a települések neveinek kínai változatai olvashatók le.

Forrás: [origo]

Műholdképes nézete is van

A webes térkép Kínán belül 11 millió érdekes helyet (POI) tartalmaz, melyek közt hotelek, éttermek, bankfiókok találhatók. 319 kínai település esetében 60 centiméteres pontosság is elérhető és háromdimenziós nézetet is ki lehet választani. A leglátványosabb lehetőség a műholdképes nézet használata, amelyre a jobb felső sarokban, az autót és toronyházat ábrázoló fülek feletti egyik gombbal lehet átváltani. A szolgáltatás az üzemeltetők közlése szerint útvonaltervezésre is képes, és megtalálhatóak rajta a tömegközlekedési hálózat állomásai is.