A BitTorrent atyja az online közvetítéseket reformálja meg

Vágólapra másolva!
A leginkább internetes letöltőoldalakról ismert BitTorrent technológiát kidolgozó fejlesztő egy olyan megoldás kifejlesztésén dolgozik, ami az élő internetes közvetítések renkívüli sávszélesség-igényére jelent majd megoldást.
Vágólapra másolva!

Bram Cohen a legális és illegális letöltőoldalak világára fókuszáló TorrentFreak blognak tartott bemutatott a még készülő technológiából.
Bár az élő online közvetítésekre jelenleg is léteznek peer-to-peer megoldások, Cohen új megoldása minimális késleltetéssel fogja lehetővé tenni a hangos vagy videós tartalmak továbbítását, és a korábbi technológiáknál hatékonyabban kezeli majd le a hálózati torlódásokat.

Cohen úgy nyilatkozott, az élő közvetítés sok problémát felvet, ezért az alapjául szolgáló BitTorrent protokollt is teljesen át kell dolgoznia ahhoz, hogy az hatékonyan működhessen. A tíz évvel ezelőtt megjelent BitTorrent nagyméretű fájlok letöltését teszi egyszerűbbé az állományok már letöltött darabjait a szoftver az azonos fájlt letöltő egyéb felhasználóknak is továbbítja, így azokhoz nem egyetlen központi forrásból, hanem akár több száz PC-ről, apró adatszeletkékben jutnak el a kívánt tartalmak.

A jelenlegi megoldásoknál olcsóbb és jobb minőségű online közvetítést biztosító megoldás fejlesztése jelenleg is folyik, de Cohen várakozásai szerint még az idén el fog készülni vele.