Már a magyarok is használhatják a Facebook e-mailjét

Vágólapra másolva!
A világ legnépszerűbb közösségi oldalán egyelőre meghívásos rendszerben lehet igényelni @facebook.com-os e-mail címet, amelyekre sok hetet kell várni, és az ingyenes sms-küldés sem működik Magyarországról.
Vágólapra másolva!

A Facebook novemberben jelentette be, hogy saját e-mailszolgáltatást indít be, amely lehetővé teszi azt is, hogy felhasználói ne csak a szájton szintén jelen lévő ismerősökkel, hanem bárkivel kommunikálhassanak, akinek van hagyományos e-mail címe, a közösségi oldal elhagyása nélkül. Ehhez minden Facebook-felhasználó kap egy saját e-mail címet.

A @facebook.com-ra végződő címeket nem automatikusan osztja ki a szájt, azokat ezen az oldalon lehet igényelni a jobb alsó sarokban lévő zöld színű gombra kattintva. A várakozás tapasztalataink szerint eddig több hét volt, a novemberben igényelt meghívókat ezekben a napokban kapják meg az első hazai igényők. Remélhetőleg mostantól felgyorsul a címek kiosztása, amelyek kukac előtti részét egyébként a regisztráció során magunk választhatjuk ki.

Forrás: [origo]
Ezen a linken igényelhet saját facebookos e-mail címet

Az erre a címre kapott e-mailek ugyanazon a listán jelennek meg, ahol eddig a Facebookon belül küldött és fogadott üzeneteket lehetett olvasni. A Gmailhez hasonlóan itt is a küldők neve alá csoportosítja a rendszer az összes levélváltást, így ha valakinek csak napokkal később válaszolunk, az archív üzeneteket látva könnyebb felvenni a beszélgetés fonalát.

Forrás: [origo]
Egy helyen a belső és külső üzenetek

Levelet írni az Új üzenet gombra kattintva lehet, amely megnyit egy ablakot, ahol a név mezőbe akár több e-mail címet is be lehet gépelni. Mivel az üzenettörzs bevitelére szolgáló felület mindössze néhány soros, láthatóan nem hosszú, több ezer karakteres levelek megírására, inkább pár mondatos üzenetváltásra szánják. Beállítási lehetőségek és további, az e-mailnél már megszokott funkciók nincsenek, mindössze fájlt lehet csatolni, a picike kamera ikonra kattintva pedig a PC-hez kapcsolt webkamerával rögzítehetünk álló vagy mozgóképes felvételt, amit szintén a levélhez csatolva küldhetünk el.

A Facebook üzenetszolgáltatásából mobiltelefonra is lehet üzenni ingyenes sms-ek formájában, ám az ennek beállítására szolgáló listáról hiányzik Magyarország, így a hazai facebookozók ezt a funkciót - legalábbis egyelőre - nem tudják használni.

Forrás: [origo]
Minimalista üzenőfelület zéró extrával

Az új postafiókban automatikusan tárolódnak a Facebook csevegőfunkciójába begépelt - korábban csak minimálisan visszaolvasható - párbeszédek is. Ez egyrészt jó, hiszen végre ugyanúgy vissza lehet keresni a régi beszélgetések részleteit, mint például a Gmailben, ugyanakkor zavaró is lehet azoknak, akik külső programból - például Messengerből, Digsbyből - használják a közösségi oldal csevegőfunkcióját, minduntalan új levél jelzést kapnak majd a Facebookon.