Vágólapra másolva!
Számítógépes támadás érte a dél-koreai elnöki hivatal, a külügyminisztérium és számos más tárca, illetve fontos kormányzati intézmény internetes oldalát pénteken.
Vágólapra másolva!

A dél-koreai távközlési bizottság (KCC) közölte, hogy összesen mintegy 40 kormányhivatalt, ügynökséget és vállalatot ért kibertámadás. Egyebek mellett az elnöki hivatal, a külügyi, a védelmi és az országegyesítési minisztérium, a titkosszolgálat, a parlament, a katonai vezérkar és az adóhivatal honlapját érte támadás. Az internet biztonságával foglalkozó AhnLab vállalat közölte, hogy az ő internetes oldala, illetve hét nagybank szerverei is támadás célpontja lett, amely délelőtt tíz órakor kezdődött.

A támadás intenzitását egyelőre nem mérték fel, nem tudni, milyen károkat okozott. A honlapok többségét azonban órákra sikerült megbénítaniuk az elkövetőknek. A KCC megerősítette, hogy az elosztott túlterheléses (DDoS, Distributed Denial of Service) módszerrel intézték a támadást, vagyis a hackerek irányítása alá vont számítógépek egyszerre millió kérést indítottak a weblapokat kiszolgáló szerverek felé, amelyek a terhelés hatására elérhetetlenné váltak.

Hasonló támadás érte 2009 júliusában 25 dél-koreai és egyesült államokbeli kormányhivatalt, beleértve a Fehér Házat, a külügyminisztériumot és a Pentagont. Akkoriban a dél-koreai titkosszolgálat vezetője az észak-koreai távközlési minisztériumot tette felelőssé a kibertámadásokért.